Web Analytics Made Easy - Statcounter

رفعت هاشم‌پور همسر جلال مقامی، صدایِ خاطرانگیز برنامه "دیدنی‌ها" با به یادگار گذاشتن تیپ‌های ماندگار در تاریخ دوبله ایران، درگذشت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جلال مقامی از دوبلورهای شناسنامه‌دارِ تلویزیون و سینما که مدت‌هاست به دلیل بیماری از دنیای دوبله و صداپیشگی فاصله گرفته از درگذشتِ همسرش خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در صفحه اینستاگرامی خودش نوشت:  «بازگشت همه بسوی اوست. امروز همسرم بانو رفعت هاشم‌پور به رحمت خدا رفتند.»

گفته می‌شود رفعت هاشم‌پور گوینده و دوبلور پیشکسوت  بر اثر کهولت سن درگذشته است. او از سال 1337 وارد عرصه دوبله شد و طی سال‌های قبل و بعد از انقلاب ایران در دوبله بسیاری از فیلم‌های سینمایی خارجی و ایرانی گویندگی کرد.

مدیریت دوبلاژ سریال «قصه‌های جزیره» در اواسط دهه 1370 از دیگر فعالیت‌های او بود. در این سریال خود او به جای شخصیت هتی کینگ یا خاله هتی (با نقش‌آفرینی جکی باروز) حرف می‌زد که بسیار مورد توجه قرار گرفت.

گویندگی نقش اسکارلت در فیلم «بر باد رفته» از دیگر نقش‌های مهم این دوبلور بوده است.

بدون تردید یکی از زیباترین و به‌یادماندنی‌ترین گویندگی‌های رفعت هاشم‌پور که صدایش را در اذهان بسیاری ماندگار ساخته‌است، گویندگی او به‌جای ویوین لی در نقش اسکارلت در فیلم بسیار معروف و جاودانه «بربادرفته» (ساختهٔ ویکتور فلمینگ) است. 

نقش‌گویی هاشم‌پور به‌جای این کاراکتر به حدی درخشان و تیپ‌ساز بود که امروز کمتر کسی در ایران می‌تواند اسکارلت اوهارا را بدون صدای گوینده فارسی زبانش به یاد بیاورد.

همچون دوبلورهایی که در فیلم «محمد رسول‌الله» مصطفی عقاد حضور داشتند و نسخه دوبله شده فارسی این فیلم به مراتب طرفداران بیشتری پیدا کرد چون تیپ‌ها و دوبله‌ها به صورت اصولی و جذاب پیش رفتند. 

نکته بارز در دوبله فیلم «می‌خواهم زنده بمانم»، گویندگی‌ رفعت هاشم‌پور به‌جای سوزان هیوارد (به نقش باربارا گراهام) بود؛ به تصدیق بسیاری از همکارانش به هنگام دوبله چنان در نقش خود فرو رفته بود که بارها به گریه افتاد.

از نمونه‌های برجستهٔ گویندگی رفعت هاشم‌پور، در دوبله فیلم «معجزه‌گر» به‌جای آن بنکرافت (به نقش «آنی سالیون، معلم هلن کلر) است که به یکی از اجراهای ماندگار در تاریخ دوبله بدل شد.

گویندگی‌هایش به‌جای کیم نواک در فیلم «سرگیجه»، ایرنه پاپاس (به نقش هند) در فیلم «محمد رسول‌الله» (ساختهٔ مصطفی عقاد)، جان فرانسیس (به نقش ایوت) در مجموعهٔ تلویزیونی «ارتش سری»، جین فوندا در مجموعه تلویزیونی در «عروسک‌ساز» و شخصیت صفیه (با بازی سلما مصری) در فیلم «بازمانده» (ساخته سیف‌الله داد) از دیگر اجراهای شاخص و به‌یادماندنی اوست که بهترین نمونه‌های گویندگی را از خود به‌جا گذاشت.

وی در زمینۀ گویندگی فیلم‌های مستند هم تسلط خود را به نمایش گذاشته‌ است.

رفعت هاشم‌پور از اواخر دهه 1370 رفته رفته به ندرت گویندگی می‌کرد و در عوض بیشتر به آموزش دوبله به هنرجویان جوان پرداخت. وی در دهه 1380 سریال «پادشاهان قصرهای پوشالی» را مدیریت کرد که با کارآموزان و دوبلورهای تازه‌کار دوبله شد.

بسیاری از علاقه‌مندان به هنر دوبله نیز رفعت هاشم‌پور را در بین گویندگان بزرگ دوبله ایران، همچون ژاله کاظمی، فهیمه راستکار، تاجی احمدی، مهین کسمایی و... بهترین دانسته‌اند.

این امیدواری وجود دارد در دوره جدید دوبله که بسیاری از هنرمندان قدیمی از دست رفته‌اند، دوبله آن دوران طلایی خودش را فراموش نکند و بتواند مثلِ خیلی از عرصه‌های دیگر کماکان با حضور نخبگانِ جوان، قله‌های جدیدی را فتح کند. 

چرا که بارها بسیاری از قدیمی‌های این عرصه ابراز نگرانی کرده‌اند که دوبلورهای خاطرانگیز و صداهای ماندگار از دست می‌روند جایِ خالی‌شان در دوبله ایران پُر نمی‌شود. باید در صدا و سیما و سینمای ایران تدبیری بیندیشند فضای استعدادیابی و پرورش استعدادهای این عرصه را به دور از رفتارِ سفارشی پیش ببرند.

خبرگزاری تسنیم درگذشت این هنرمند را به خانواده وی و جامعه هنری تسلیت می‌گوید.

سریال امنیتی‌جاسوسی جدید در راه تلویزیون/ "مارماهی" یا "تمام رخ"؟سریال‌های نوروزی‌ای که با "زیرخاکیِ 3" رقابت خواهند کرد/ سریال شبکه 3 هنوز مشخص نیستویژه‌های نوروزی و تحویل سال در تلویزیون با اجرای عمو پورنگ، علی ضیاء و رامبد جوان

انتهای پیام/

 

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینمای ایران رسانه ملی دوبله سینمای ایران رسانه ملی دوبله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۴۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیوگرافی و اسامی بازیگران سریال خاله خانم

سریال خاله خانم به کارگردانی و تهیه‌کنندگی منوچهر پوراحمد و با موضوع کمدی، خانوادگی و طنز تولید شده و قرار بر این است از شبکه آی فیلم پخش شود. در این فیلم بازیگرانی قدیمی زیادی در آن ایفای نقش کردند که برخی آن‌ها فوت کردند و در قید حیات نیستند.

به گزارش حرف تازه، در ادامه به معرفی بیوگرافی بازیگران سریال خاله خانم همراه با بیوگرافی و عکس‌های تمامی بازیگران سریال خاله خانم و بیوگرافی نقش هایشان در سریال خاله خانم با عکس‌های واقعی و همسرانشان در این سریال و زمان پخش می‌پردازیم.

اسامی هنرپیشگان سریال خاله خانم

بازیگران سریال خاله خانم به کارگردانی منوچهر پوراحمد عبارتند از:

مینا جعفرزاده، اکبر عبدی، مهدی میامی، آناهیتا آزادپرور، داوود اسدی، مریم سلیمی، علیرضا آلادین، اصغر زمانی، بهرام علیان، علی زاهدی، عباس زارعیان، عباس محبوب، داوود رشیدی و پریسا عابدی، رضا امیری، بهناز آیار، فاطمه چنگیزی، لیلا بدیعی، حسین فارسیان، فرنوش فارسیان، نگار فارسیان، امیر مختار کمالی، باقر خجسته پور، حاتم چراغی، ساناز چراغی، جمیله یوسفی، حسین ذبیحی، جعفر عرب، علی حسینی، حمید گلشن موسوی، امیر پرواس، احمد عزیزی، محسن اکبریان و احسان زمانی، بابک ابراهیمی، امیر عرب، حسین بابایی، حسن داستانی، ایرج ریوندی، محمد جعفر اسکندری، داریوش عنایتی، شهاب الدین فهیمی، کوروش اسدی، حسین چنگی، داود حسن پور و محسن دارات که از هنرپیشه‌های این سریال می‌باشند.

معرفی و بررسی سریال خاله خانم

سریال خاله خانم به کارگردانی منوچهر پوراحمد محصول کشور ایران بوده و در سال ۱۳۷۵ ساخته شده است. این فیلم با موضوع ازدواج با تم طنز توسط مرحوم منوچهر پوراحمد ساخته شد و برای اولین بار در نوروز سال ۷۶ از شبکه ۱ پخش شد زنده یاد منوچهر پوراحمد برادر کیومرث پوراحمد کارگردان مشهور کشورمان است که هر دو برادر دارفانی را وداع گفتند.

سبک خاله خانم سبک تله تئاتر بوده و در ۱۵ قسمت ساخته شده است.

خلاصه داستان

داستان سریال خاله خانم محور یک جوان به نام همایون با بازی اکبر عبدی می‌چرخد که با دیدن دختری در خانه خاله اش عاشقش می‌شود و قرار است با او ازدواج کند. در خلاصه داستان سریال، توضیحی آمده است: خاله خانم به همراه پسر و عروسش در یک خانه زندگی می‌کنند. خاله خانم عروسش را دوست ندارد و به خاطر همین با او بد رفتاری می‌کند. همایون مستأجر و خواهرزاده خاله خانم که از این رفتار ناراحت است نقشه‌ای طراحی می‌کند تا خاله خانم پی به اشتباهش ببرد …

زمان پخش و تکرار

سریال تلویزیونی «خاله خانم» به کارگردانی «منوچهر پوراحمد»، از یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ساعت ۱۷:۰۰ از شبکه آی فیلم پخش خواهد شد. تکرار نیز در ساعات ۰۱:۰۰ و ۰۹:۰۰ روز بعد خواهد بود

لیست عوامل

دیگر عوامل سریال خاله خانم عبارتند از:

نویسنده فیلمنامه: اصغر عبدالهی

نور و تصویر: حمید احمدی

صدابردار: محمود قادری

موسیقی: رها خسروی

منشی صحنه: مینا زرپور

طراح لباس و صحنه: فیروزه صفاری

تدوین: منوچهر پوراحمد و حسین آذرخشی

تیتراژ: عباس بنائی

دستیار کارگردان و برنامه ریز: حمید حمزه

مدیر تولید: بهرام علیان

عکاس: اسماعیل برزوئی

تهیه کنندگان: اصغر زائری و منوچهر پوراحمد

کارگردان هنری: منوچهر پوراحمد

تعداد قسمت سریال خاله خانم

این سریال در ۱۵ قسمت، به کارگردانی منوچهر پوراحمد ساخته شده است.

بیوگرافی مینا جعفرزاده در نقش خاله خانم

مینا جعفرزاده بازیگر نقش خاله خانم، زاده‌ی ۱۳۲۵، خوی همسر بهمن زرین‌پور، بازیگر، نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون است. او کار در رادیو را از سال ۱۳۴۸، و بازی در سینما را از سال ۱۳۶۷ با فیلم «فیل در تاریکی» ساخته‌ی عباس رافعی و نعمت حقیقی آغاز کرد.

اکبر عبدی در نقش همایون

اکبر عبدی بازگیر نقش همایون در سریال خاله خانم زاده‌ی ۴ شهریور ۱۳۳۹، تهران فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۵۸ با بازی در نمایش‌های آماتوری آغاز کرد.

وی با مجموعه‌ی به یاد ماندنی «مثل‌آباد» (۱۳۶۰) در تلویزیون چهره شد و با فیلم «جنجال بزرگ» (۱۳۶۳) قدم به عرصه‌ی سینما گذاشت.

این بازیگر پیشکسوت که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان درجه یک فرهنگ و هنر دریافت کرده، از هنرجویان مدرسه‌ی هنر و ادبیات صدا و سیما بوده است.

بیوگرافی آناهیتا آزادپرور

آناهیتا آزادپرور در سال ۱۳۵۲ در شمیران متولد شد. او تحصیلات خود را در رشته روان شناسی (مقطع کارشناسی ارشد) ادامه داد و با گذراندن دوره بازیگری تئاتر نزد حمید سمندریان فعالیت خود را در عرصه هنر آغاز کرد.

این هنرمند نخستین بار در سال ۱۳۷۴ در فیلم «فاتح» به کارگردانی بهرام ری پور بازی کرده است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند سریال «وکلای جوان»، بیشتر نبود، اما تجربه خوبی برای آناهیتا آزادپرور محسوب می‌شود و همکاری با هنرمندانی همچون جمشید هاشم‌پور، و مهرانه مهین‌ترابی را تجربه کرد.

دیگر خبرها

  • درخشش آثار هنرمند خراسانی در نمایشگاه جهانی هنر امارات
  • آتش در خانواده نیکا شاکرمی
  • بیوگرافی و اسامی بازیگران سریال خاله خانم
  • ببینید | دوبله فوق‌العاده ابراهیم شفیعی روی آنتن تلویزیون
  • (ویدئو) دوبله فوق‌العاده ابراهیم شفیعی روی آنتن تلویزیون
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی
  • درگذشت یک هنرمند موسیقی مقامی/ سالاری: «عیسی قلی پور» بازمانده موسیقی خراسان شمالی بود
  • درگذشت یک هنرمند موسیقی مقامی/سالاری: «عیسی قلی پور» بازمانده موسیقی خراسان شمالی بود
  • عکس| واکنش فرشاد احمدزاده به انتقاد پیشکسوت استقلالی
  • پیام تسلیت مسئولان و جامعه هنری خراسان شمالی در پی درگذشت هنرمند موسیقی مقامی استان