Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-گروه رادیو و تلویزیون: دیدن حال و هوای تاریخ معاصر هر کشوری در آثار نمایشی، به طور قطع و یقین برای هر قشر سنی می تواند جذابیت خاصی داشته باشد. حال این قشر می توانند میانسال و سال خرده ها باشند یا می توانند دهه ۸۰ و ۹۰  ای هایی باشند که شاید جز درس های کتب درسی هیچ از تاریخ معاصرشان ندانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای همین است که اغلب سازندگان و سریال و فیلم سازان یکی از رسالت های هنری و ملی خود را در تولید اینگونه آثار می دانند.

بر همین اساس در سلسله گزارش هایی به مناسبت فرارسیدن یوم الله فجر و پیروزی انقلاب اسلامی ایران به بازخوانی سریال های موفق و شاخص دهه فجری می پردازیم که در سالهای قبل از شبکه های مختلف و سراسری تلویزیون پخش شده است.

یکی از سریال های تلویزیون که در دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در قالب دو فصل در سالهای ۹۸ و ۹۹ بروی آنتن رفت، سریال جلال بود. فصل اول این سریال به کارگردانی حسن نجفی و تهیه کنندگی مهدی کریمی و فصل دو به تهیه کنندگی علیرضا جلالی از شبکه یک سیما پخش شد.

 

** داستانی در بستر روزهای انقلاب اسلامی ایران

جلال در فصل اول درامی از رخدادهای اجتماعی و روزهای انقلاب اسلامی در سال‌های منتهی به بهمن ۱۳۵۶ در آذربایجان شرقی بود. قصه فصل اول از سال ۱۳۳۸ در تبریز آغاز شد و تا سال ۱۳۵۶ و قیام مردم آذربایجان شرقی ادامه داشت.

 

قصه فصل دو این سریال نیز در سال‌های ۱۳۵۶ تا سال ۱۳۶۲ را روایت می کرد و بیشتر تمرکز این سریال در فصل دو بر نشان دادن شخصیت ها و روحانیون مبارز آن زمان بود. قیام مردم تبریز تا انقلاب ۱۳۵۷ و آزادسازی سوسنگرد محوریت این فصل از سریال را تشکیل می داد.

** داستان کلی سریال پیرامون چه بود؟

جلال بعد از ازدواج با راضیه به دلیل فعالیت های انقلابی که در آن سالها داشته است درگیر پاپوش هایی می شود که برایش درست می کنند و به همین دلیل تصمیم می گیرد چندین سال دور از خانواده اش زندگی کند و بعد از مدتی بعد از سالها شاگردی در مغازه فرش فروشی خود به یکی از تاجرین صنعت فرش تبدیل می شود.

 

** چرا از رمان «بینوایان» اقتباس شده بود؟

به طور معمول بخشی از سریال ها و فیلم های سینمایی توسط اقتباس شکل می گیرد و جلال هم از این قاعده مستثنی نبود. بر همین اساس برخی ها هم در همان سال های پخش این سریال می گفتند «جلال» اقتباسی از رمان معروف «بینوایان» بود آنهم با اشاره به مقطعی از زندگی جلال و رویارویی اش با زن و مرد میانسالی که در آن اتفاق او را بخشیدند و مسیر زندگی جلال را از این رو به آن رو کردند و در سرنوشت او تغییر بزرگی صورت دادند.

** «جلال» را کدام بازیگر ایفا می کرد؟

«عمار تفتی» یکی از بازیگران سینما و تلویزیون است که شاید تا کنون از استعداد او در جهت بهره گیری برای یک سریال خوب استفاده نشده بود. اما او در سریال جلال و با عهده گرفتن نقش اصلی آن، این توانایی را نشان داد که می تواند گرداننده یک سریال در دو فصل باشد. او در این سریال با قرار گرفتن در کنار حمیرا ریاضی زوج عاشقی را شکل دادند که با نشان دادن سکانس های عاشقانه بین این دو مخاطب هم توانست با آنها ارتباط خوبی برقرار کند. تصویربرداری فصل یک در تبریز انجام شده بود و فصل دو در تبریز، تهران و شهری جنوبی مقابل دوربین رفت.

 

** ورود قصه به بیماری جذام

یکی از مواردی که در این سریال به خوبی به آن ورود شده بود بیماری جذام بود. بیماری که در آن سالها شیوع فراگیری در تبریز داشت و اغلب مردم را درگیر خود کرده بود. حال برخی ها جان سالم به در می بردند و برخی ها هم نه. راضیه با بازی حمیرا ریاضی یکی از همین افرادی بود که در خلال داستان و درست زمانی که از دوری جلال صبح و شب خود را می گذراند، درگیر بیماری جذام شد و این بیماری آنقدر وسعت پیدا کرده بود که نیمی از صورت راضیه درگیر شده بود.

 

** رونمایی از اولین و دومین شهدای محراب در «جلال»

در فصل دو این سریال به زندگی شهید سید محمدعلی قاضی طباطبائی (اولین شهید محراب انقلاب اسلامی) که از مبارزان شیعه در دوران پهلوی بود و در سال ۵۸ شهید شد پرداخته شده بود. همچنین ترور شهید میر اسدالله مدنی دهخوارقانی (دومین شهید محراب انقلاب اسلامی) نماینده دوره اول مجلس خبرگان و امام جمعه وقت تبریز و نورآباد ممسنی که در سال ۶۰ به شهادت رسید نیز به تصویر کشیده شده است.

** بازیگر نقش مقام معظم رهبری در نقش سید محمدقاضی طباطبایی

یکی از بازیگرانی که در این سالها در سریال های تاریخی توانسته توانایی خوبی از خود بر جای بگذارد علیرضا مهران است. او ابتدا کار خود را با سریال های معمایی و جنایی سیروس مقدم آغاز کرد و در ادامه در سریال تاریخی معمای شاه در نقش ویژه ای بازی کرد. نقش او در معمای شاه از درجه حساسیت بالایی برخوردار بود چراکه تا آن زمان هیچ بازیگری حتی برای چنین نقشی گزینه احتمالی هم نشده بود و آنهم نقش مقام معظم رهبری بود. منهای حساسیت در بخش گریم که باید برای این شخصیت در این سریال انجام می شد، نوع بازی این بازیگر توسط محمدرضا ورزی نویسنده و کارگردان نیز به خوبی هدایت شده بود.

مهران بعد از بازی در این سریال در فصل دو سریال جلال، ایفاگر نقش سید محمد قاضی طباطبایی از روحانیون مبارز زمان شاه را بازی کرد که بازخوردهای خوبی هم از آن دریافت کرد.

** بازیگران سریال «جلال» چه افرادی بودند؟

حمیرا ریاضی، عمار تفتی، هادی افتخارزاده، مهران رجبی، رضا آبپاک، سنا پورسعیدی، کامیار شکیبایی، فاطمه شکری، حامد منافی و تعدادی بازیگران تلویزیون و بومی آذربایجان شرقی در این سریال به ایفای نقش پرداختند.

 

** جلالی: ادامه «جلال» را نمی سازم!

«علیرضا جلالی تهیه کننده فصل دو سریال جلال در گفت و گو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، درباره ساخت ادامه این سریال در فصل های بعدی گفت: اگر این سریال بخواهد ادامه پیدا کند من دیگر ادامه نمی دهم به دلیل  اینکه بعد از گذشت یکسال و خرده ای هنوز مطالبات ما را نداده اند و این موضوع خیلی گروه را اذیت کرد.

وی ادامه داد: هر تهیه کننده ای که بخواهد این سریال را بسازد من از او حمایت می کنم. ما با همه عشقمان جلال ۲ را ساختیم و هنوز هم بازپخش می شود اما خب مورد بی مهری واقع شدیم و هنوز هم من به عوامل بدهی دارم.

 

این تهیه کننده همچنین درباره بازخوردهای این سریال نیز گفت: آن زمان در شبکه یک سریال هایی با هزینه های بالا ساخته شده بود اما سریال ما دومین سریالی بود که بعد از زیرخاکی مردم به آن رای دادند و دوستان از میزان مخاطبان این سریال آگاه بودند. حتی ما برنامه هایی برای فصل سه جلال با آقای نجفی داشتیم و دوست داشتیم قصه ای متفاوت تر از فصل های قبل ارائه دهیم اما متاسفانه دلمان را شکاندند و من را شرمنده عوامل کردند و از این بابت به شدت شرمنده هستم.

به گزارش فارس، فصل یک و دو سریال جلال محصول امور استان های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مرکز آذربایجان شرقی بود که در سالهای ۹۸ و ۹۹ بروی آنتن شبکه یک رفت.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز سریال جلال آذربایجان شرقی انقلاب اسلامی سریال جلال سریال ها فصل دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۱۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» نوشته امیرحسین عرب‌پور با مقدمه محمدرضا دهشیری رییس دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه به‌تازگی توسط انتشارات وزارت امور خارجه منتشر شده و در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌شود.

امروزه کشورهای بسیاری به اهمیت استفاده از دیپلماسی اقتصادی برای تسخیر افکار و اذهان جهانیان پی برده اند؛ زیرا دیپلماسی اقتصادی و تجاری هر کشور در ایجاد تصویر ملی مناسب نزد دیگران و تصحیح برداشت آن‌ها نقشی تعیین کننده ایفا می‌کند و می‌تواند در پیشبرد اهداف فرهنگی سیاسی کشورها نقش آفرینی کند. همانطور که چگونگی رفتار دولت‌ها در زیست بوم بین الملل بر افزایش یا کاهش قدرت نرم و توانایی آن برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی کشورها موثر است، رفتار اقتصادی و تجاری یک کشور نیز عنصری تاثیرگذار بر تلقی و برداشت جامعه جهانی محسوب می‌شود.

امیرحسین عرب‌پور دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران و کارشناس ارشد اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) در پیشگفتار این کتاب آورده است: «برای فهم دقیق مسئله پژوهش در بخش اول به مبانی نظری شامل ۳ فصل دیپلماسی اقتصادی، برندسازی ملی و بررسی اقدامات ۴ تجربه موفق (چین، ترکیه، قطر و رژیم صهیونیستی) در این زمینه پرداخته می‌شود.

در بخش دوم کتاب شامل ۲ فصل به شناسایی ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی در جهت برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران و ارائه راهبردهای ارتقای برند ملی کشور از دیدگاه خبرگان سیاسی و تجاری ایرانی فعال در امور بین الملل توجه می‌شود. در واقع، رویکرد این پژوهش کیفی و از نوع اکتشافی است. به طوری که مبانی نظری کتاب با مرور منابع کتابخانه‌ای (با تاکید بر دهه اخیر) به منظور دستیابی به یک چارچوب و مدل مفهومی- مبتنی بر مدل‌های نظری برندینگ ملی- و بهینه‌گزینی گردآوری شد. در بخش دوم ابتدا ۱۰ ظرفیت و فرصت پیشران برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران مورد تبیین قرار گرفت و سپس برای ارائه راهبردها و راهکارهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از ابزار مصاحبه نخبگانی بهره برده شد تا راهبردها و راهکارها جنبه عملیاتی بیشتری داشته باشد. در این راستا تلاش شد برای افزایش دقت و کیفیت راهبردهای پیشنهادی پایان کتاب از نمایندگان تمامی دستگاه‌های دخیل در حوزه روابط اقتصادی خارجی کشور اعم از وزارت امور خارجه، اتاق‌های بازرگانی و سازمان توسعه تجارت مصاحبه عمیق انجام شود.

در نهایت ۱۰ راهبرد برای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دیپلماسی اقتصادی به دست آمد که پیشنهاد می‌شود در سیاستگذاری خارجی کشور مورد استفاده قرار گیرد. از این رو، مطالعه کتاب حاضر به علاقمندان و سیاستگذاران حوزه روابط اقتصادی بین‌الملل و برندینگ ملی توصیه می‌شود تا در بستر آن شاهد تحول رو به جلو در پژوهش‌های برند ملی جمهوری اسلامی ایران باشیم».

در این کتاب علاوه بر تشریح مفاهیم نظری دیپلماسی اقتصادی و برند ملی، تجربه ۴ کشور منتخب و موفق در عرصه دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی مورد مداقه قرار گرفته است. همچنین کتاب حاضر با تمرکز بر ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، کوشیده است تا تحلیلی جامع از ظرفیت‌های برندسازی ملی کشور ارایه دهد. فصل پنجم کتاب از آن لحاظ درخور توجه است که به پیشنهاد راهبردهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از طریق دیپلماسی اقتصادی مبادرت می ورزد؛ به ویژه آنکه این راهبردها از دل مصاحبه و گفتگو با صاحب نظران و چهره‌های با تجربه این حوزه به دست آمده است».

این کتاب در غرفه انتشارات وزارت امور خارجه در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونمایی می‌شود.

کد خبر 6098262 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • شهید «جلال اعتماد» نماد ایستادگی است
  • برگزاری دومین یادواره شهدای مهرجرد در میبد
  • شهادت «جلال اعتماد» نشانه کینه‌توزی عناصر وابسته به صهیونیستی است
  • فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره شورت شورتز ژاپن/ رونمایی از پوستر فیلم
  • شهادت«جلال اعتماد»نشانه کینه‌توزی عناصروابسته به صهیونیستی است
  • اولین موتور سیکلت CNG جهان رونمایی می‌شود
  • رونمایی از برند جام جهانی فوتبال ساحلی 2025 سیشل
  • اختتامیه دومین دوره لیگ فوتسال مهاجرین + فیلم